Indoor sporthallen

Gymnasium Construction
inauguration d'un complexe sportif

Het thermische comfort van sporters in een SMC2 sporthal wordt verzorgd door de combinatie van een enkellaagse of dubbellaagse dakbedekking met strategisch gepositioneerde stralingspanelen en een het unieke, exclusieve SMC2 luchtbehandelings- en ontvochtigingssysteem.

 

Zoom: Alternatieve Sporthal in Joué-les-Tours

 

De stad Joué-les-Tours in het zuiden van centraal Frankrijk was op zoek naar een sporthal voor een school met een aangrenzende sportclub, die goedkoop te realiseren en te exploiteren zou zijn.

Aangezien een sporthal met een dak van textiel een goed alternatief voor een traditionele sporthal kan zijn, kwam men in contact met de specialisten van SMC2.

Het project begon met de analyse van het gebruik van de toekomstige accommodatie en locatie, gevolgd door het vaststellen van het budget en een onderzoek van de toepasselijke regelgeving. 
Daarna werd de uitvoering van de hal vastgelegd, zo koos men voor een tribune, bijbehorende ruimtes en faciliteiten, maar ook de keuze van materialen.
De materialen die gebruikt worden voor SMC2 sporthallen hebben een lage “carbon footprint”.
de accommodatie werd uiteindelijk gebouwd en de sleutels werden overhandigd.
“Het esthetische resultaat maakte een grote indruk,” zegt Gérard Terriot, adjunct-directeur van de jeugd en sportafdeling van Joué-les-Tours.

De textiele daken bij sportaccommodaties hebben echt een economisch waarde en zijn milieuvriendelijk, met name wanneer lichte, recyclebare materialen worden gebruikt. Dankzij de lichtdoorlatende membraan wordt het daglicht gelijk verspreid in de ruimte waardoor kunstlicht gedurende de dag overbodig is.
Daarnaast zorgt het textiele dak voor bescherming tegen de enorme hitte in de zomer en extreme kou in de winter maar ook voor de interne akoestiek.
De sporthal in Joué-les-Tours is geheel bedoeld voor plezier bij het beleven van sport en tegelijkertijd uiterst zuinig in de exploitatie.