Sporthal voor indoorvoetbal

Covered football pitch construction
Covered football pitch construction

SMC2 ontwikkelde en bouwde ‘Le Complexe’ in de Franse stad Manosque.

 

Het complex omvat 4 tot 5 voetbalvelden, drie velden voor padelsport, een restaurant, een lounge en een bedrijfsruimte.

 

Het type dak en de vragen over het onderwerp temperatuur en de kosten spelen een belangrijke rol als het gaat om het bouwen van een voetbalhal.

 

De technologie van constructies met textiel die door SMC2 wordt toegepast, biedt een mogelijkheid tot kostenbesparing en efficiënte oplossing voor attractieve gebouwen met een hoog niveau van comfort. Constructies gebaseerd op textiel steunen op natuurlijke materialen; een textielmembraan wordt over een voornamelijk houten constructie gespannen. Dit houdt in dat alle materialen vernieuwbaar of herbruikbaar zijn, zoals de grondstof voor de textiele membranen.

 

Dergelijke constructies zorgen ook voor het behoud van bronnen in andere opzichten. Er is overdag geen kunstlicht nodig, zoals in de hal in Manosque, aangezien het daglicht evenredig in de hal verspreid wordt door het dak. Apparatuur voor airconditioning of verwarming zijn overbodig omdat het membraan ervoor zorgt dat de hal niet oververhit of te koud wordt. 
Het is dus niet alleen het milieu dat profiteert van het textiele dak maar ook de eigenaar aangezien de exploitatiekosten beduidend lager zijn dan in traditionele hallen.