Tennishallen

Covered tennis courts construction Indoor Tennis Court
Covered tennis courts construction

Het SMC2 design concept voorziet op een economische en ecologische wijze in een ‘beschutte’ indoor sporthal waarin de speelomgeving automatisch gereguleerd wordt op 12°C – ideaal voor tennis.
Het thermische comfort van sporters in een SMC2 tennishal wordt verzorgd door de combinatie van een enkellaagse of dubbellaagse dakbedekking met strategisch gepositioneerde stralingspanelen en een het unieke, exclusieve SMC2 luchtbehandelings- en ontvochtigingssysteem.

ZOOM : René Davini sportcomplex, Istres, ontworpen en gebouwd door SMC2.

Dit sportcomplex heeft twee eigenschappen: De eerste is het gebruik van synthetisch gravel. Deze ondergrond bestaat uit een basislaag voorzien van een toplaag van gemalen baksteen. Deze baansoort hoeft niet besproeid te worden en veroorzaakt geen stof, wat het gebruik in een afgesloten ruimte vergemakkelijkt.
Ten tweede is het voorzien van een lichtdoorlatend textieldak wat overdag optimale lichtomstandigheden oplevert waardoor kunstlicht overbodig is.

TECHNISCH GEZIEN

 

Het ontwerp van een semi-indoor (beschutte) tennishal combineert de meest veeleisende milieustandaards met architectonisch design: een verlijmd houten frame met een lichtdoorlatend textielmembraan dak. Onze textiele membraandaken hebben een garantie van 17 jaar. Het bolvormige dak, geïnspireerd door de grootste sportaccommodaties in de wereld, is tijdloos.
Het luchtbehandelingssysteem en de dubbelzijdige dakbedekking zorgen voor thermisch comfort en sluiten de vorming van condens uit.

FINANCIEEL GEZIEN

 

De kosten van een semi-indoor (beschutte) tennishal zijn 50% gunstiger op het moment van investering dan een tennishal die tot 16°C verwarmd wordt.

ECOLOGISCH GEZIEN

 

Onze geoptimaliseerde textiele membraan structuren maken het creëren van constructies met een zeer lage milieubelasting mogelijk zowel bij de investering als gedurende de gebruiksperiode. Wij voeren een levenscyclusberekening uit voor al onze constructies om de milieuprestaties van onze processen te staven.

Het bouwen van een semi-indoor tennishal is een duurzame investering voor uw budget, de bescherming van onze planeet en de gezondheid van al onze burgers.

De wanden worden ontworpen in samenwerking met architecten om er zeker van te zijn dat deze perfect integreren bij de omgeving, door allerlei mogelijke types wandbekleding (of combinaties ervan) toe te passen: metaal, hout, samengestelde uit metaal en hout of minerale wandbekleding … 
Textiele wanden kunnen voorzien worden van gewenste prints om het gebouw op maat en in een specifieke stijl uit te voeren